Acının Faydaları Ve Zararları Neler? - COOK Tüketici Ürünleri

Acının Faydaları Ve Zararları Neler?

Acının Faydaları Ve Zararları Neler?
Acı Kırmızı biber, latince adı ile Capsicum Annuum, diğer adları ile hind biberi yada macar biberi.
Acı kırmızı biberin içerisinde capsicum adını veren capsaicin ve capsorbin, karotin, citrin, zeucanthin, kryptoxanthin, xanthophyll ve C, B 1, B 2 vitaminleri bulunmaktadır.

Acı kırmızı biber hepimizin bildiği gibi çok yenildiğinde bazı yan etkilere yol açabilmektedir. Mide, bağırsak ve basura zararlıdır. Genellikle tüm acı bitkilerde bunlar görülür. Bir de karaciğer yetmezliği olanların acı kırmızı biber tüketmesi önerilmez, zararlıdır.

Acı kırmızı biberin yan etkilerinin yanı sıra, yan etkilerinden çok daha fazla sayıda şifası, tedavi edici özelliği bulunmaktadır. 100 gram kırmızı toz biber, 500 gram su, 200 gram zeytinyağı karıştırılırsa, su uçana kadar kaynatılır ve geri kalan zeytinyağı ile romatizmalı yerlere masaj yapılırsa romatizma ağrılarına faydalı bir bitkidir.

Acı kırmızı biberin faydaları bunlarla bitmez. Aynı formülü saç diplerine düzenli olarak sürdüğünüzde saç dökülmelerini engeller, yine aynı formül göğüslere masaj yapılırsa bronşit ve öksürüğe şifadır. Soğuk ısırığı ve boyun tutulması da aynı formul ile masaj yapıldığı zaman acı kırmızı biberin şifa olacağı hastalıklardandır.

Bunun dışında bademcik iltihabı için toz kırmızı biber kaynatılıp gargara yapılmalıdır. Acı biber normalde çok şifalı bir bitkidir. Yeşil acı biber karaciğer rahatsızlığı olanlara dokunmayabilir, herkes tarafından kullanılabilir.

Click to access the login or register cheese