Zeytinyağlı Zencefilli Havuç - COOK Tüketici Ürünleri

Zeytinyağlı Zencefilli Havuç

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 582 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Tutam
2 Toz Şeker 1 Tatlı Kaşığı
3 Karabiber 1 Tutam
4 Maydanoz 4 Dal
5 Baldo Pirinç 1 Yemek Kaşığı
6 Kırmızı Biber 2 Adet
7 Havuç 5 Adet
8 Sarımsak 2 Diş
9 Soğan 1 Adet
10 Zencefil Taze 3 Dilim
11 Köri 1 Çay Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Pişirme tencerenizde soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Halka halka kesilmiş havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Rendelenmiş sarımsak, jülyen doğranmış kırmızı biber ve zencefili de havuçlara ilave edip biraz daha kavurun. Köri ve tuzunu ekleyip, 1 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakın. Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 – 35 dakika kadar pişirin. Pişmeye yakın, son 10 dakika önce 1 yemek kaşığı pirinc ilave edin. Servis ederken üzerini doğranmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun …

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 97.15 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 2.44 g 4%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Kolestrol 0.07 mg 0%
Sodyum 267.02 mg 11%
Toplam Karbonhidrat 15.76 g 5%
Diyet Lifi 1.27 mg 4%
Protein 5.38 g 11%
Kalsiyum 10.44 mg 1%
Demir 0.58 mg 3%
Potasyum 116.13 mg 3%
A Vitamini 11914.11 IU 238%
B1 Vitamini 0.06 mg 4%
B2 Vitamini 0.05 mg 3%
B3 Vitamini 0.9 mg 5%
B6 Vitamini 2.59 mg 130%
E Vitamini 1.18 mg 4%
K Vitamini 22.82 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.