1
Pişirme tencerenizde soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Halka halka kesilmiş havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Rendelenmiş sarımsak, jülyen doğranmış kırmızı biber ve zencefili de havuçlara ilave edip biraz daha kavurun. Köri ve tuzunu ekleyip, 1 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakın. Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 – 35 dakika kadar pişirin. Pişmeye yakın, son 10 dakika önce 1 yemek kaşığı pirinc ilave edin. Servis ederken üzerini doğranmış maydanoz ile süsleyin.
Afiyet olsun …
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
97.15 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
2.44 g |
4% |
Katı Yağ |
0.01 g |
0% |
Kolestrol |
0.07 mg |
0% |
Sodyum |
267.02 mg |
11% |
Toplam Karbonhidrat |
15.76 g |
5% |
Diyet Lifi |
1.27 mg |
4% |
Protein |
5.38 g |
11% |
Kalsiyum |
10.44 mg |
1% |
Demir |
0.58 mg |
3% |
Potasyum |
116.13 mg |
3% |
A Vitamini |
11914.11 IU |
238% |
B1 Vitamini |
0.06 mg |
4% |
B2 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
B3 Vitamini |
0.9 mg |
5% |
B6 Vitamini |
2.59 mg |
130% |
E Vitamini |
1.18 mg |
4% |
K Vitamini |
22.82 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.