
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Zeytin Yağı | 0.5 Çay Bardağı |
| 2 | Dereotu | 3 Dal |
| 3 | Soğan | 2 Adet |
| 4 | Kesme Şeker | 1 Adet |
| 5 | Taze Bakla | 700 Gram |
Hazırlama: Baklaların kenarlarını ve uç kısımlarını bir bıçak veya soyacak yardımı ile temizledikten sonra ortadan ikiye kesin. Kararmamaları için, temizlediğiniz baklaları alacak büyüklükteki bir kabın içine su doldurun, içine de 1 yemek kaşığı un ile yarım limon suyu koyun. Ortadan ikiye böldükçe bu suyun içine atın.
Pişirme: Yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağ ile tencerede biraz kavurun. Yıkama suyunun içindeki baklaları süzün tencereye ekleyin ve çevirerek biraz daha kavurun. Malzemelerin üstünü örtecek kadar su ilave edin , tuz serpin ve ortasına 1 kesme şeker koyup tencerenin kapağını kapatın. Baklalar yumuşayıncaya kadar ortalama 50-55 dakika kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın kıyılmış tereotunu üzerine serpip 5 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis yapın. Afiyet Olsun. Bana “Zeytinyağlı Baklayı” sevdiren, değerli dostumuz Ömer Bey’e, lezzetli tarifini paylaştığı için teşekkür ederim.
| Kalori | 283.32 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 10.4 g | 16% |
| Katı Yağ | 1.12 g | 6% |
| Kolestrol | 0.1 mg | 0% |
| Sodyum | 181.57 mg | 8% |
| Toplam Karbonhidrat | 40.64 g | 14% |
| Diyet Lifi | 4.51 mg | 15% |
| Protein | 7.99 g | 16% |
| Kalsiyum | 25.06 mg | 3% |
| Demir | 2 mg | 11% |
| Potasyum | 125.1 mg | 4% |
| A Vitamini | 542.63 IU | 11% |
| B3 Vitamini | 0.35 mg | 2% |
| B6 Vitamini | 3.2 mg | 160% |
| E Vitamini | 2.04 mg | 7% |
| K Vitamini | 0.6 µg | 0% |