Zeytinyağlı Mezgit Sarması - COOK Tüketici Ürünleri

Zeytinyağlı Mezgit Sarması

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1935 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Riviera Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Dereotu 1 Dal
4 Karabiber 1 Tutam
5 Kuş Üzümü 1 Çorba Kaşığı
6 Maydanoz 1 Dal
7 Baldo Pirinç 1 Su Bardağı
8 Soğan 2 Adet
9 Asma Yaprağı 150 Gram
10 Mezgit 2 Adet
11 Taze Nane 1 Dal
12 Dolmalık Fıstık 1 Tatlı Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanış: Naneyi, maydanozu ve dereotunu iyice yıkayın. Herbirini bir çorba kaşığı olacak kadar ince kıyın. Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın.

2

Pişirme: Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

3

Servis: Servis tabağınıza aldıktan sonra süsleyerek sunabilirsiniz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 322.57 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 17.74 g 27%
Kolestrol 14.71 mg 5%
Sodyum 243.27 mg 10%
Toplam Karbonhidrat 28.69 g 10%
Diyet Lifi 0.02 mg 0%
Protein 13.52 g 27%
Kalsiyum 3.91 mg 0%
Demir 0.56 mg 3%
Potasyum 342.63 mg 10%
A Vitamini 655.47 IU 13%
B3 Vitamini 0.47 mg 2%
B6 Vitamini 4.27 mg 214%
E Vitamini 3.19 mg 11%
K Vitamini 7.38 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.