Zeytinyağlı Fasulye - COOK Tüketici Ürünleri

Zeytinyağlı Fasulye

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2293 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 25 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Taze Fasulye 1 Kilogram
2 Zeytin Yağı 1 Su Bardağı
3 Toz Şeker 2 Tatlı Kaşığı
4 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
5 Soğan 2 Adet
6 Domates 3 Adet
7 Nar Ekşisi 2 Yemek Kaşığı
8 Sarımsak 3 Diş
9 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Zeytinyağlı Fasulye İlk önce 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını tencereye koyun daha sonra fasulyeleri üzerine ekleyin.

2

Domatesleri halka halka doğrayın ve fasulyelerin üzerine dizin.

3

Kuru soğanı ortadan kesip yarım ay şeklinde doğrayın ve onları da tencereye ekleyin. Daha sonra sarımsakları da 3 parça doğrayıp ekleyin.

4

1 tatlı kaşığı kadar toz şekeri, nar ekşisini ve tuzu ilave edin.

5

Kesilmiş olan yağlı kağıdı zeytinyağlının üstüne yerleştirin, böylece kendi buharında pişmesi sağlanacak.

6

Tencerenin kapağını kapatın ve 25 dakika pişirdikten sonra servise sunun, afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 573.40 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 50.43 g 76%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Kolestrol 0.32 mg 0%
Sodyum 507.7 mg 21%
Toplam Karbonhidrat 23.16 g 8%
Diyet Lifi 10.04 mg 33%
Protein 13.4 g 27%
Kalsiyum 116.14 mg 12%
Demir 4.93 mg 27%
Potasyum 933.8 mg 27%
A Vitamini 3131.7 IU 63%
B1 Vitamini 0.04 mg 3%
B2 Vitamini 0.04 mg 2%
B3 Vitamini 0.53 mg 3%
B6 Vitamini 4.4 mg 220%
E Vitamini 10.07 mg 34%
K Vitamini 3.47 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.