1
Arpacık soğanlarının kabuklarını soyup bütün olarak tencereye koyalım. Üzerine temizlenmiş enginarları, kabuklarını soyup küp küp doğradığımız havucu patatesi ve bezelyeleri ilave edelim. Bütün diğer malzemeleri ve soğuk su ilave edip orta hararetli ateşte yavaş yavaş enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Ilık servis edelim. Afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
414.85 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
0.82 g |
1% |
Kolestrol |
0.27 mg |
0% |
Sodyum |
564.32 mg |
24% |
Toplam Karbonhidrat |
88.65 g |
30% |
Diyet Lifi |
5.59 mg |
19% |
Protein |
19.36 g |
39% |
Kalsiyum |
188.35 mg |
19% |
Demir |
7.06 mg |
39% |
Potasyum |
2034.8 mg |
58% |
A Vitamini |
10617.37 IU |
212% |
B1 Vitamini |
0.96 mg |
64% |
B2 Vitamini |
3.77 mg |
222% |
B3 Vitamini |
1.36 mg |
7% |
B6 Vitamini |
10.2 mg |
510% |
E Vitamini |
2.19 mg |
7% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.