# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 1 Adet |
2 | Riviera Zeytin Yağı | 1 Su Bardağı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Çorba Kaşığı |
4 | Toz Şeker | 1 Çorba Kaşığı |
5 | Kuş Üzümü | 0.5 Çay Bardağı |
6 | Tarçın | 1 Tatlı Kaşığı |
7 | Baldo Pirinç | 1.5 Su Bardağı |
8 | Su | 3 Su Bardağı |
9 | Dolma Biber | 0.5 Kilogram |
10 | Limon | 0.5 Adet |
11 | Domates Rendesi | 2 Adet |
12 | Taze Nane | 0.5 Dilim |
13 | Dolmalık Fıstık | 0.5 Çay Bardağı |
14 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
15 | Kuru Soğan | 0.5 Kilogram |
Hazırlanışı: soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavurun bu arada fıstığı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleşince rendelenmiş domates, tuz ve şeker ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci, kuş üzümü, limon suyu, tarçın ve 1.5 bardak suyu ilave edin. Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekip yüzeyi gözenekli hale gelince, kıyılmış nane ekleyip karıştırın, altını kapatın. 10 dakika dinlendirin. Ayıklanmış ve yıkanmış dolma biberlere tatlı kaşığı ile doldurun üzerlerine domatesten kapak yapın.
Pişirme: Tencereye dizilen dolmaların üstüne 1.5 su bardağı su ilave edip ocağa koyun. Dolmanın iç harcı artar ise COOK Yağlı Pişirme Kağıdına sarıp dolmaların üstüne yerleştirin. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca tencerenin kapağını açarak soğumaya bırakın.
Kalori | 560.77 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 35.01 g | 53% |
Kolestrol | 0.46 mg | 0% |
Sodyum | 657.53 mg | 27% |
Toplam Karbonhidrat | 54.55 g | 18% |
Diyet Lifi | 0.12 mg | 0% |
Protein | 16.54 g | 33% |
Kalsiyum | 11.9 mg | 1% |
Demir | 0.53 mg | 3% |
Potasyum | 573.39 mg | 16% |
A Vitamini | 2062.5 IU | 41% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B3 Vitamini | 1.22 mg | 6% |
B6 Vitamini | 10.72 mg | 536% |
E Vitamini | 7.53 mg | 25% |
K Vitamini | 2.01 µg | 0% |