1
Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanıp, süzülür. Temiz bir tencereye yağ, soğan, sarımsak, havuç doğranıp, ateş üzerinde hafif kavrulur. Rendelenmiş domates ve salça eklenir. Şeker ve tuz ilave edilip, haşlanmış barbunyalar konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip barbunyalar pişirilince söndürülür. Üzerine maydanoz serpilir, streç film kullanılarak üzeri kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Soğuk servis yapılır.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
432.85 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
25.8 g |
39% |
Katı Yağ |
0.09 g |
0% |
Kolestrol |
0.51 mg |
0% |
Sodyum |
291.36 mg |
12% |
Toplam Karbonhidrat |
34.91 g |
12% |
Diyet Lifi |
2.35 mg |
8% |
Protein |
17.79 g |
36% |
Kalsiyum |
186.89 mg |
19% |
Demir |
3.03 mg |
17% |
Potasyum |
1001.25 mg |
29% |
A Vitamini |
5766.14 IU |
115% |
B1 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
B2 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
B3 Vitamini |
1.57 mg |
8% |
B6 Vitamini |
13.24 mg |
662% |
E Vitamini |
6.88 mg |
23% |
K Vitamini |
16.77 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.