Zeytinyağlı Barbunya - COOK Tüketici Ürünleri

Zeytinyağlı Barbunya

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1731 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 2 Adet
2 Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
3 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
4 Toz Şeker 1 Çay Kaşığı
5 Maydanoz 1 Tutam
6 Su 1 Litre
7 Fasulye Barbunya 0.5 Kilogram
8 Havuç 1 Adet
9 Sarımsak 3 Adet
10 Soğan 2 Adet
11 Domates Salcası 0.5 Çorba Kaşığı
12 Cook Streç Film (10m) 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanıp, süzülür. Temiz bir tencereye yağ, soğan, sarımsak, havuç doğranıp, ateş üzerinde hafif kavrulur. Rendelenmiş domates ve salça eklenir. Şeker ve tuz ilave edilip, haşlanmış barbunyalar konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip barbunyalar pişirilince söndürülür. Üzerine maydanoz serpilir, streç film kullanılarak üzeri kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Soğuk servis yapılır.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 432.85 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 25.8 g 39%
Katı Yağ 0.09 g 0%
Kolestrol 0.51 mg 0%
Sodyum 291.36 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 34.91 g 12%
Diyet Lifi 2.35 mg 8%
Protein 17.79 g 36%
Kalsiyum 186.89 mg 19%
Demir 3.03 mg 17%
Potasyum 1001.25 mg 29%
A Vitamini 5766.14 IU 115%
B1 Vitamini 0.05 mg 3%
B2 Vitamini 0.05 mg 3%
B3 Vitamini 1.57 mg 8%
B6 Vitamini 13.24 mg 662%
E Vitamini 6.88 mg 23%
K Vitamini 16.77 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.