Zeytinyağlı Bakla İçi - COOK Tüketici Ürünleri

Zeytinyağlı Bakla İçi

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 637 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 30 Gram
2 Un 1 Çorba Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Toz Şeker 1 Çay Kaşığı
5 Dereotu 1 Dal
6 Havuç 1 Adet
7 Sarımsak 2 Diş
8 Taze Soğan 4 Dal
9 Limon 0.5 Adet
10 Kuru Bakla 500 Gram

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: İç baklaların dış kabuklarını çıkarın. Havuçları ince halka şeklinde doğradıktan sonra sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte tencerede soteleyin. Başka bir kapta un ile yarım limonun suyu, iki su bardağı su ile karıştırıp sotelediğiniz karışımın üstüne dökün.

2

Pişirme: Baklaları, ince kıydığınız taze soğanları, tuz ve şekeri de ekledikten sonra kaynatıp pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağınızda ince doğranmış dereotu ile süsleyerek servis yapın. afiyet olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 159.43 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 11.41 g 17%
Sodyum 445.73 mg 19%
Toplam Karbonhidrat 15.03 g 5%
Diyet Lifi 2.35 mg 8%
Protein 8.25 g 17%
Kalsiyum 33.99 mg 3%
Demir 0.66 mg 4%
Potasyum 151.02 mg 4%
A Vitamini 3671.9 IU 73%
B1 Vitamini 0.07 mg 5%
B2 Vitamini 0.06 mg 4%
B3 Vitamini 0.19 mg 1%
B6 Vitamini 0.09 mg 5%
E Vitamini 1.27 mg 4%
K Vitamini 0.51 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.