# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 30 Gram |
2 | Un | 1 Çorba Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Toz Şeker | 1 Çay Kaşığı |
5 | Dereotu | 1 Dal |
6 | Havuç | 1 Adet |
7 | Sarımsak | 2 Diş |
8 | Taze Soğan | 4 Dal |
9 | Limon | 0.5 Adet |
10 | Kuru Bakla | 500 Gram |
Hazırlanışı: İç baklaların dış kabuklarını çıkarın. Havuçları ince halka şeklinde doğradıktan sonra sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte tencerede soteleyin. Başka bir kapta un ile yarım limonun suyu, iki su bardağı su ile karıştırıp sotelediğiniz karışımın üstüne dökün.
Pişirme: Baklaları, ince kıydığınız taze soğanları, tuz ve şekeri de ekledikten sonra kaynatıp pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağınızda ince doğranmış dereotu ile süsleyerek servis yapın. afiyet olsun
Kalori | 159.43 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 11.41 g | 17% |
Sodyum | 445.73 mg | 19% |
Toplam Karbonhidrat | 15.03 g | 5% |
Diyet Lifi | 2.35 mg | 8% |
Protein | 8.25 g | 17% |
Kalsiyum | 33.99 mg | 3% |
Demir | 0.66 mg | 4% |
Potasyum | 151.02 mg | 4% |
A Vitamini | 3671.9 IU | 73% |
B1 Vitamini | 0.07 mg | 5% |
B2 Vitamini | 0.06 mg | 4% |
B3 Vitamini | 0.19 mg | 1% |
B6 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
E Vitamini | 1.27 mg | 4% |
K Vitamini | 0.51 µg | 0% |