# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 25 Gram |
2 | Siyah Zeytin | 120 Gram |
3 | Un | 500 Gram |
4 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
5 | Çörek Otu | 1 Çorba Kaşığı |
6 | Haşhaş | 1 Çorba Kaşığı |
7 | Su | 220 Mililitre |
8 | Yaş Maya (gram) | 12 Gram |
9 | Cook Streç Film (10m) | 1 Adet |
Hazırlanışı: 1-)Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük kesin. 2-)Taze mayayı 50 ml su ile karıştırarak eritin. 3-)Beyaz un ve tuzu karıştırın. Çukur açın ve içine eritilmiş taze mayayı koyun. Ortadan dışarı hareketlerle, sıvı emilene kadar karıştırın. Kalan suyu ve zeytinyağını koyun. Elde 20 dakika, mikserde 10 dakika yoğurun.
Hazırlanışı (devam): 4-)Nemli ve ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamura yuvarlak bir şekil verin ve derin bir kaba koyun. Üzerini COOK streç filmle kapatın. Normal oda ısısında 1-1,5 saat kabarması için dinlenmeye bırakın. Hamur kabarınca 1 dakika kadar yumruk darbeleriyle hamurun içindeki havayı yok edin. 5-)Hamuru 2-3 dakika daha yoğurun. Zeytinleri hamurun içine koyun. Dilediğiniz şekli verin veya istediğiniz bir kalıba koyun. Tekrar dinlenmeye bırakın. Üzerine nemli bir bez koyun. 40 dakika kadar bekleyin. Hamur hacim olarak bir kat yükselmişse fırına girmeye hazırdır. Hamurun üzerine fırça yardımıyla su sürün. İsteğinize göre haşhaş ve çörekotu koyun.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırına koyun. 20-25 dakika pişirin. Pişen ekmeği fırından çıkarttıktan sonra 1 saat altı hava alacak şekilde, tel bir ızgaranın üzerinde dinlendirin. AFİYET OLSUN
ÖNERİLER: ***Eğer ekmeğinizi kalıpta yapacaksanız, kalıba koymadan önce yağlayın ve unlayın veya COOK Yağlı Pişirme Kağıdı kullanın. ***Pişen ekmeğin altından tok bir ses çıkmadan fırından çıkarmayın. Ekmeğinizin pişirme süresi fırından fırına değişebilir.
Kalori | 337.11 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 8.79 g | 13% |
Sodyum | 164.02 mg | 7% |
Toplam Karbonhidrat | 9.75 g | 3% |
Diyet Lifi | 0.31 mg | 1% |
Protein | 9.27 g | 19% |
Kalsiyum | 45.99 mg | 5% |
Demir | 0.69 mg | 4% |
Potasyum | 11.82 mg | 0% |
A Vitamini | 0.12 IU | 0% |
B6 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
E Vitamini | 0.6 mg | 2% |
K Vitamini | 0.25 µg | 0% |