Zeytin Yağlı İç Baklalı Enginar - COOK Tüketici Ürünleri

Zeytin Yağlı İç Baklalı Enginar

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1224 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
2 Deniz Tuzu 1 Çay Kaşığı
3 Toz Şeker 1 Çay Kaşığı
4 Dereotu 1 Demet
5 Enginar 4 Adet
6 Limon 1 Adet
7 Kuru Bakla 250 Gram

Yapım Aşamaları

1

Temizlenmiş enginarlar,tuzlu limon suyuna konur.doğranmış soğanlar yağda kısa bir süre kavrulur.enginarlar sapları ile birlikte bütün olarak tencereye konulur.tencerenin kenarından 2-3 bardak su konulur.enginarlar yarım pişirilir.enginarlara,kabuğu çıkarılmışve yıkanmış iç baklalar ve şeker tuz ilave edilir.kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.kapak aralanarak soğutulur.enginarlar servis tabağına yerleştirilir.çukur yerlerine baklalar doldurulur.üzerine kıyılmış derotuserpilir.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 306.18 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 4.84 g 7%
Kolestrol 0.25 mg 0%
Sodyum 66.26 mg 3%
Toplam Karbonhidrat 10.19 g 3%
Diyet Lifi 1.32 mg 4%
Protein 11.77 g 24%
Kalsiyum 48.09 mg 5%
Demir 2 mg 11%
Potasyum 381.25 mg 11%
A Vitamini 2505.27 IU 50%
B1 Vitamini 0.03 mg 2%
B2 Vitamini 0.02 mg 1%
B3 Vitamini 0.88 mg 4%
B6 Vitamini 8.03 mg 402%
E Vitamini 1.5 mg 5%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.