Zeytin Yaglı Enginar Kalbi - COOK Tüketici Ürünleri

Zeytin Yaglı Enginar Kalbi

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1519 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 1 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
3 Beyaz Biber 1 Çay Kaşığı
4 Su 2 Su Bardağı
5 Havuç 4 Adet
6 Patates 5 Adet
7 Limon 1 Adet
8 Arpacık Soğan 250 Gram
9 Kuru Bakla 100 Gram
10 Enginar Kalbi 2 Paket

Yapım Aşamaları

1

enginar kalbil hazır şişelerde bulunur patatesleri soy parizyen kaşıkla küçok yuvarlaklar haline getir suya koy aynı işlemi havucada yap sonra arpacık soganları soy tencereye yagı koy havuçları at ardından soganı kavur suyunu ver tatlandır havuç pişmesine yakın patatesleri at sonra yeşil iç bakla yoksa bezelyeyi at hepsi pişmesine yakın enginarları 3dk kaynat kapat ye

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 303.86 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 1.69 g 3%
Kolestrol 0.8 mg 0%
Sodyum 287.12 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 47.02 g 16%
Diyet Lifi 1.85 mg 6%
Protein 27.08 g 54%
Kalsiyum 41.98 mg 4%
Demir 2.38 mg 13%
Potasyum 1715.66 mg 49%
A Vitamini 15228.13 IU 305%
B1 Vitamini 0.17 mg 11%
B2 Vitamini 0.46 mg 27%
B3 Vitamini 4.28 mg 21%
B6 Vitamini 26.28 mg 1314%
E Vitamini 6.9 mg 23%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.