Zeytin Yaglı Ahtapot Bacagı Pilakisi - COOK Tüketici Ürünleri

Zeytin Yaglı Ahtapot Bacagı Pilakisi

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 5202 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 1 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
3 Su 3 Su Bardağı
4 Ahtapot 2 Paket
5 Havuç 3 Adet
6 Patates 3 Adet
7 Limon 1 Adet
8 Arpacık Soğan 250 Gram
9 Kapari 1 Çay Bardağı

Yapım Aşamaları

1

ahtapot bacaklarını sirke limonsuyu sarmısakla haşla ve soy sonra temiz yıka sonra tencereye yagı koy kuşbaşı dogranmış havuçtan başla sonra soganıda at suyunu ver kapariyide at tatlandır sonra havuç pişmesine yakın parizyenle yuvarlatılmış patatasleri at ahtapot bacagınıda at kaynasın kapari yoksa bezelye veya taze iç bakla olur patatesle pişenede kaynat tadına ve tuzuna bak ye

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 650.25 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 36.39 g 55%
Katı Yağ 0.03 g 0%
Sodyum 560.95 mg 23%
Toplam Karbonhidrat 21.61 g 7%
Diyet Lifi 1.21 mg 4%
Protein 78.86 g 158%
Kalsiyum 24.75 mg 2%
Demir 1.2 mg 7%
Potasyum 306.75 mg 9%
A Vitamini 5546.55 IU 111%
B1 Vitamini 0.09 mg 6%
B2 Vitamini 0.27 mg 16%
B3 Vitamini 0.61 mg 3%
B6 Vitamini 0.3 mg 15%
E Vitamini 1.47 mg 5%
K Vitamini 0.03 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.