1
Pişirme tencerenizde zeytinyağında önce taze soğan, sivri biber ve sapları ayıklanmış maydanozu soteleyin. Rokfor peynirini de ufalayıp içine ilave edin. Sotelenen malzemenin içine 2 su bardağı beyaz şarap ilave edip, alkolun buharlaşmasını sağlayın. Daha sonra midyelerle birlikte 4 su bardağı suyu ilave edip, tüm malzemeyi midyelerle karıştırın, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tutam tuz ve 10 adet kadar tane karabiberi de ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynama esnasından itibaren, 5 dakika süre ile kaynatıp ateşi söndürün ve tencerenin kapağını kapatıp dinlendirin. Midyeler 5 dakikadan fazla kaynarsa sertleşebilir. Pişen midyeleri derin, çorba tabağında suyuyla birlikte servis edin. Afiyet olsun...
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
| Kalori |
772.04 |
% Günlük Değer ** |
| Toplam Yağ |
48.71 g |
74% |
| Katı Yağ |
0.03 g |
0% |
| Doymamış Yağ |
0.16 g |
2% |
| Sodyum |
995.19 mg |
41% |
| Toplam Karbonhidrat |
22.67 g |
8% |
| Diyet Lifi |
2.17 mg |
7% |
| Protein |
45.02 g |
90% |
| Kalsiyum |
470.32 mg |
47% |
| Demir |
12.95 mg |
72% |
| Potasyum |
1243.4 mg |
36% |
| A Vitamini |
1771.83 IU |
35% |
| B6 Vitamini |
0.52 mg |
26% |
| B12 Vitamini |
3.77 µg |
0% |
| E Vitamini |
4.22 mg |
14% |
| K Vitamini |
282.58 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.