Zencefilli Mantarlı Et Sote - COOK Tüketici Ürünleri

Zencefilli Mantarlı Et Sote

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1981 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 3 Yemek Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Tereyağ 50 Gram
5 Dana Bonfile 0.5 Kilogram
6 Kırmızı Şarap 0.5 Çay Bardağı
7 Sivri Biber 3 Adet
8 Taze Soğan 5 Dal
9 Zencefil Taze 100 Gram
10 Organik Mantar 400 Gram
11 Taze Sarımsak 2 Dal

Yapım Aşamaları

1

Wok tavada, zeytinyağında önce yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, küçük doğranmış taze sarımsakları ve sivri biberleri soteleyin. Sonra , jülyen kesilmiş mantarları ve ince dilimlediğiniz taze zencefili de ilave edip soteleyin. Tava kızgınken kırmızı şarabı da ekleyip 5 dakika kadar mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir tavada, tereyağında, küp küp kesilmiş bonfileleri harlı ateşte rengi değişene kadar çevirin, fazla pişirmeyin. Daha sonra wok tavada sotelediğiniz mantarlı karışımın içine sotelenmiş bonfileleri de ilave edip birkaç dakika daha mantarlarla birlikte soteleyin. Tuz ve karabiberini atıp karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun :))

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 495.43 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 33.31 g 50%
Katı Yağ 4.29 g 21%
Doymamış Yağ 0.16 g 2%
Kolestrol 94.55 mg 32%
Sodyum 441.12 mg 18%
Toplam Karbonhidrat 13.13 g 4%
Diyet Lifi 5.62 mg 19%
Protein 26.36 g 53%
Kalsiyum 24.03 mg 2%
Demir 1.34 mg 7%
Potasyum 679.58 mg 19%
A Vitamini 796.42 IU 16%
B3 Vitamini 0.18 mg 1%
B6 Vitamini 1.83 mg 92%
E Vitamini 0.85 mg 3%
K Vitamini 1.39 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.