Yunan Salatası - COOK Tüketici Ürünleri

Yunan Salatası

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Yunan Mutfağı
  • Öğün: Öğle Yemeği
  • Kalori: 1533 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 4 Adet
2 Salatalık 2 Adet
3 Kuru Soğan 2 Adet
4 Sivri Biber 3 Adet
5 Siyah Zeytin 0.5 Su Bardağı
6 Feta Peyniri 200 Gram
7 Kapari 1 Yemek Kaşığı
8 Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
9 Limon Suyu 1 Çay Bardağı
10 Üzüm Sirkesi 2 Yemek Kaşığı
11 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Yunan Salatası Domatesleri iri dilimler şeklinde doğrayın.

2

Salatalıkları soymadan yarım cm eninde yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

3

Soğanı soyduktan, yeşil biberlerinde saplarını ayıkladıktan sonra incecik halkalar halinde doğrayın.

4

Doğranan tüm sebzeleri büyük bir salata çanağının içinde toplayın.

5

Üzerine tuz serpiştirin

6

Şimdi de zeytinleri ve kaparileri ekleyin.

7

En son malzememiz olan beyaz peyniri ister bütün olarak salatanın tepesine koyun ya da kuşbaşı formunda doğrayarak salata malzemesinin içine karıştırın.

8

Bir taraftan da sos için; yağı, limon suyu, sirke ve tuzunu iyice çatalla çırpın ve salatanın üzerine aktarın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 383.39 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 39.09 g 59%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Doymamış Yağ 0.16 g 2%
Kolestrol 0.38 mg 0%
Sodyum 326.5 mg 14%
Toplam Karbonhidrat 8.48 g 3%
Diyet Lifi 1.83 mg 6%
Protein 16.52 g 33%
Kalsiyum 37.68 mg 4%
Demir 1.32 mg 7%
Potasyum 725.95 mg 21%
A Vitamini 2103.42 IU 42%
B1 Vitamini 0.05 mg 3%
B2 Vitamini 0.05 mg 3%
B3 Vitamini 0.57 mg 3%
B6 Vitamini 4.54 mg 227%
B12 Vitamini 0.75 µg 0%
E Vitamini 6.21 mg 21%
K Vitamini 1.53 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.