Yumurtalı Kabak Mantar Kavurma - COOK Tüketici Ürünleri

Yumurtalı Kabak Mantar Kavurma

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Öğle Yemeği
  • Kalori: 678 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kabak 3 Adet
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Kültür Mantarı 50 Gram
5 Taze Soğan 5 Dal
6 Yumurta 3 Adet
7 Taze Sarımsak 1 Dal

Yapım Aşamaları

1

Pişirme tavanızda 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ ile önce ince ince doğranmış taze soğan ve taze sarımsağı kavurun. Daha sonra jülyen doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış kabakları da ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kabaklar biraz yumuşayınca üzerine çırpılmış yumurtaları ilave edip hızlıca karıştırın. Çok pişirmeyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun :))

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 169.75 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 0.39 g 1%
Kolestrol 0.22 mg 0%
Sodyum 483.59 mg 20%
Toplam Karbonhidrat 4.6 g 2%
Diyet Lifi 1.37 mg 5%
Protein 7.49 g 15%
Kalsiyum 28.19 mg 3%
Demir 0.91 mg 5%
Potasyum 436.63 mg 12%
A Vitamini 2075.04 IU 42%
B1 Vitamini 0.05 mg 3%
B2 Vitamini 0.05 mg 3%
B3 Vitamini 0.09 mg 0%
B6 Vitamini 0.14 mg 7%
B12 Vitamini 0.01 µg 0%
E Vitamini 0.2 mg 1%
K Vitamini 1.38 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.