Yumurta Dolması - COOK Tüketici Ürünleri

Yumurta Dolması

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1041 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 10 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Light Beyaz Peynir 1 Dilim
2 Sızma Zeytin Yağı 2 Çorba Kaşığı
3 Karabiber 1 Tutam
4 Maydanoz 1 Dal
5 Sarımsak 1 Diş
6 Yumurta 4 Adet
7 Sodyumu Azaltılmış Tuz 1 Tutam

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Haşladığınız yumurtaları soyun ve dikkatlice "enlemesine" kesin(8 adet elips şeklinde yarım yumurta olacak şekilde)Beyazlarını yırtmadan içlerinden sarılarını çıkarıp bir tabağa alın ve sarımsağı bir sıkacakla ezip ekleyin.Sızma zeytinyağı,peyniri ve tuzu da ekleyip bir çatal yardımıyla malzemeleri ezerek karıştırın.Karışım hazır olunca ceviz büyüklüğünde toplar yapıp her bir yarım yumurta beyazı içine koyun ve bir servis tabağına yerleştirin.Üzerlerine karabiber ektikten sonra birer de maydanoz yaprağı saplayın.Yumurta dolmalarınız servise hazır.Afiyet olsun...

2

Pişirme: Yumurtaları bir kaserolde 7-8 dakika haşlayın ve soğumaya bırakın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 260.29 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 1.51 g 2%
Sodyum 369.92 mg 15%
Toplam Karbonhidrat 2.17 g 1%
Diyet Lifi 0.05 mg 0%
Protein 8.99 g 18%
Kalsiyum 60.68 mg 6%
Demir 0.43 mg 2%
Potasyum 220.99 mg 6%
A Vitamini 44.78 IU 1%
B6 Vitamini 0.05 mg 3%
B12 Vitamini 0.13 µg 0%
K Vitamini 9.6 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.