Yoğurtlu Pideli Kebap - COOK Tüketici Ürünleri

Yoğurtlu Pideli Kebap

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 974 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Dana Kuşbaşı 250 Gram
2 Sıvı Yağ 3 Çorba Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
4 Karabiber 1 Çay Kaşığı
5 Kekik 1 Çay Kaşığı
6 Domates Salçası 2 Çorba Kaşığı
7 Tereyağ 1 Çorba Kaşığı
8 Su 1 Su Bardağı
9 Yoğurt 1 Su Bardağı
10 Tırnak Pidesi 4 Adet

Yapım Aşamaları

1

Yoğurtlu Pideli Kebap Kuşbaşı etleri şeritler halinde kesip sıvıyağda kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan alın. Diğer yanda domates salçasını sulandırıp bir sos tavasında koyulaşana kadar kaynatın. Yoğurdu çırpıp hazırlayın.

2

Pideleri (1 adet ramazan pidesi de olabilir )bir lokmalık parçalar halinde doğrayın. Büyük bir servis tabağına ekmek parçalarını yayın. Üzerine domates sos gezdirin ve etleri yayın. Etlerin üzerini yoğurtla kaplayıp eritilmiş tereyağı gezdirin. Hemen servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 243.59 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 82 g 124%
Katı Yağ 0.88 g 4%
Kolestrol 9.15 mg 3%
Sodyum 279.11 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 3.31 g 1%
Protein 14.21 g 28%
Kalsiyum 79.89 mg 8%
Demir 0.99 mg 6%
Potasyum 14.79 mg 0%
A Vitamini 78.08 IU 2%
E Vitamini 3.21 mg 11%
K Vitamini 1.04 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.