# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Dana Kuşbaşı | 250 Gram |
2 | Sıvı Yağ | 3 Çorba Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
4 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
5 | Kekik | 1 Çay Kaşığı |
6 | Domates Salçası | 2 Çorba Kaşığı |
7 | Tereyağ | 1 Çorba Kaşığı |
8 | Su | 1 Su Bardağı |
9 | Yoğurt | 1 Su Bardağı |
10 | Tırnak Pidesi | 4 Adet |
Yoğurtlu Pideli Kebap Kuşbaşı etleri şeritler halinde kesip sıvıyağda kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan alın. Diğer yanda domates salçasını sulandırıp bir sos tavasında koyulaşana kadar kaynatın. Yoğurdu çırpıp hazırlayın.
Pideleri (1 adet ramazan pidesi de olabilir )bir lokmalık parçalar halinde doğrayın. Büyük bir servis tabağına ekmek parçalarını yayın. Üzerine domates sos gezdirin ve etleri yayın. Etlerin üzerini yoğurtla kaplayıp eritilmiş tereyağı gezdirin. Hemen servis yapın.
Kalori | 243.59 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 82 g | 124% |
Katı Yağ | 0.88 g | 4% |
Kolestrol | 9.15 mg | 3% |
Sodyum | 279.11 mg | 12% |
Toplam Karbonhidrat | 3.31 g | 1% |
Protein | 14.21 g | 28% |
Kalsiyum | 79.89 mg | 8% |
Demir | 0.99 mg | 6% |
Potasyum | 14.79 mg | 0% |
A Vitamini | 78.08 IU | 2% |
E Vitamini | 3.21 mg | 11% |
K Vitamini | 1.04 µg | 0% |