# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yoğurt | 1 Su Bardağı |
2 | Zeytin Yağı | 2 Yemek Kaşığı |
3 | Feslegen | 0.5 Demet |
4 | Maydanoz | 0.5 Demet |
5 | Ceviz | 1 Çay Bardağı |
6 | Roka | 1 Demet |
7 | Sarımsak | 2 Diş |
8 | Taze Soğan | 3 Dal |
9 | Limon | 1 Adet |
10 | Salatalık | 1 Adet |
11 | Közlenmiş Kırmızı Biber | 2 Dilim |
Hazırlanışı: Rokaları istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Ben bu tarifimde büyük büyük doğradım. Başka bir kabın içerisine yoğurdu ve doğradığınız rokaları boşaltın. Üzerine önceden doğradığınız taze soğanları ekleyin. Salatalığın içini değil kabuklarını kullanacağımız için salatalıkların içini kabuklarından ayırın. Kabukları ince şeritler haline kesin ve minik minik doğrayın ve kaba ekleyin. Közlenmiş biberi de minik minik doğrayın ve kaba ilave edin. Bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
Sosunun hazırlanışı: Fesleğeni ve sarımsakları, maydonozu ve taze soğanları minik minik doğrayın. Çukur bir kabın içerisine doğramış olduğunuz fesleğen ve sarımsakları boşaltın. Limonu sıkın. Kabın içerisine ceviz parçalarını, zeytinyağını ve en son maydonozları ekleyin ve karışımı iyice çırpın.
Servis Sosu salatanın üzerine istediğiniz miktarda döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kalori | 218.99 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 12.12 g | 18% |
Katı Yağ | 0.02 g | 0% |
Kolestrol | 6.5 mg | 2% |
Sodyum | 66.61 mg | 3% |
Toplam Karbonhidrat | 16.42 g | 5% |
Diyet Lifi | 0.59 mg | 2% |
Protein | 10.15 g | 20% |
Kalsiyum | 102.55 mg | 10% |
Demir | 1.06 mg | 6% |
Potasyum | 87.32 mg | 2% |
A Vitamini | 1202.06 IU | 24% |
B6 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
E Vitamini | 1.04 mg | 3% |
K Vitamini | 137.04 µg | 0% |