# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Süzme Yoğurt | 500 Gram |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Elma | 2 Adet |
5 | Kereviz | 4 Adet |
6 | Kurutulmuş Yaban Mersini | 1 Çay Bardağı |
Hazırlanışı: Yaban mersinlerini sıcak su ile yıkayın. Üzerini süslemek için 5-6 tanesini bir kenara ayırın. Kereviz ve elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Yoğurt ile karıştırın. Daha sonra tuz, karabiber ve yaban mersinlerini ilave edip karıştırın.
Servis: Servis tabağınıza aldıktan sonra 5-6 tane ayırdığınız yaban mersini ile süsleyin. Afiyet Olsun
Kalori | 87.17 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 1.84 g | 3% |
Sodyum | 169.34 mg | 7% |
Toplam Karbonhidrat | 16.55 g | 6% |
Diyet Lifi | 2.75 mg | 9% |
Protein | 2.72 g | 5% |
Kalsiyum | 142.92 mg | 14% |
Demir | 0.41 mg | 2% |
Potasyum | 43.36 mg | 1% |
A Vitamini | 235.23 IU | 5% |
B6 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
E Vitamini | 0.18 mg | 1% |
K Vitamini | 15.25 µg | 0% |