# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yoğurt | 8 Yemek Kaşığı |
2 | Zeytin Yağı | 1 Yemek Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
4 | Dolma Amerikan Biber | 1 Kilogram |
5 | Sarımsak | 3 Diş |
Hazırlama: Biberleri yıkadıktan sonra üst kısımlarını ve tohumlarını çıkarın. Daha sonra ince uzun şeritler halinde kesin. 1 çay kaşığı tuz ile 3 diş sarmısağı havanda ezin.
Pişirme: Teflon tavaya zeytinyağını koyup biberler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Servis tabağınıza yerleştirin. Havanda ezdiğiniz sarımsağı yoğurda ilave edip sulandırmadan karıştırın. Servis tabağına almış olduğunuz biberlerin üstüne yayın.
Kalori | 39.62 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 1.39 g | 2% |
Kolestrol | 1.24 mg | 0% |
Sodyum | 103.94 mg | 4% |
Toplam Karbonhidrat | 1.06 g | 0% |
Diyet Lifi | 0.04 mg | 0% |
Protein | 5.06 g | 10% |
Kalsiyum | 13.69 mg | 1% |
Demir | 0.54 mg | 3% |
Potasyum | 258.05 mg | 7% |
A Vitamini | 901.78 IU | 18% |
B3 Vitamini | 0.7 mg | 4% |
B6 Vitamini | 6.42 mg | 321% |
E Vitamini | 1.34 mg | 4% |
K Vitamini | 0.09 µg | 0% |