Yedi Sebzeli Piliç Dolması - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Yedi Sebzeli Piliç Dolması

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1302 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kabak 1 Adet
2 Zeytin Yağı 0.5 Çay Bardağı
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Kekik 1 Tutam
5 Karabiber 1 Tutam
6 Maydanoz 0.5 Demet
7 Tavuk Gögüs 2 Adet
8 Kültür Mantarı 8 Adet
9 Biber Çarliston 1 Adet
10 Havuç 1 Adet
11 Soğan 1 Adet
12 Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (15m) 1 Adet
13 Cook Buzdolabı Poşeti Orta Boy 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: Öncelikle tüm sebzeleri jülyen şekilde önce uzun dilimlere ayırıp daha sonra ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı ise yarım ay şeklinde, mümkün olduğunca ince doğrayın.

2

Bir tencerede yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırın ve soğanları kavurun. Üzerine diğer sebzelerle birlikte tuz ve karabiber de ekleyerek yarı pişmiş kıvama getirin. Daha sonra fırında da pişeceği için sebzelerin ezilmemesi adına biraz sert kalmasına dikkat edin.

3

COOK Buzdolabı Poşeti’nden çıkardığınız bir tutam maydanozu ince ince doğrayın ve sebzelerin üzerine ekleyin.

4

İçine sebzeleri koyabilecek şekilde enine kestiğiniz tavuk göğüslerinin üzerine biraz karabiber ve tuz serpin ve hazırladığınız sebze harcından tavuğun üzerine bir miktar ekleyip sarın. Sardığınız göğüslerin açılmaması için kürdan ile sabitleyebilirsiniz. Sardıktan sonra, tavuğun pişerken suyunu bırakmaması ve sebzelerle birlikte lezzetini kaybetmemesi için bir tavada mühürleme işlemini yapın. Bunun için tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağını ekleyip tavayı kızdırın ve tavukların yüzeyleri hafif beyazlayacak şekilde çok az pişirin.

5

Hafifçe pişirdiğiniz tavuk sarmalarının üzerindeki kürdanları alıp COOK Alüminyum Folyo'ya sıkıca sarın, kenarlarını kıvırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırını 180 dereceye getirin ve 25 dakika pişirin.

6

Fırından çıkardığınız tavukları, sardığınız folyodan ayırın. Ortadan ikiye keserek ve bahat,rat ekleyerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 325.52 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 24.49 g 37%
Katı Yağ 0.04 g 0%
Kolestrol 0.62 mg 0%
Sodyum 359.61 mg 15%
Toplam Karbonhidrat 15.35 g 5%
Diyet Lifi 3.47 mg 12%
Protein 16.59 g 33%
Kalsiyum 42.94 mg 4%
Demir 3.43 mg 19%
Potasyum 948.1 mg 27%
A Vitamini 5142.37 IU 103%
B1 Vitamini 0.04 mg 3%
B2 Vitamini 0.04 mg 2%
B3 Vitamini 2.16 mg 11%
B6 Vitamini 4.56 mg 228%
B12 Vitamini 0.11 µg 0%
E Vitamini 5.51 mg 18%
K Vitamini 138.8 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.