Yaşmaklı Enginar Dolması - COOK Tüketici Ürünleri

Yaşmaklı Enginar Dolması

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Akdeniz Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1879 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 35 dk / 50 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Dana Kıyma 200 Gram
2 Enginar 6 Adet
3 Pirinç 2 Yemek Kaşığı
4 Kuru Soğan 1 Adet
5 Arpacık Soğan 10 Adet
6 Havuç 2 Adet
7 Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
8 Karabiber 1 Çay Kaşığı
9 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
10 Dereotu 0.5 Demet
11 Limon 2 Yemek Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Yaşmaklı Enginar Dolması Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın.

2

Kıyma, tavla zarı formunda doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun.

3

Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun.

4

Yağlı kağıtla enginarı sarın.

5

Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğan, doğranmış havuçu sıralayın.

6

Enginarı da üstüne koyup, 3 burdak su ekleyin.

7

180 derecelik fırında 50 dakika pişirin.

8

Dereotuyla süsleyip servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 469.92 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 54.97 g 83%
Kolestrol 0.44 mg 0%
Sodyum 320.65 mg 13%
Toplam Karbonhidrat 64.29 g 21%
Diyet Lifi 4.26 mg 14%
Protein 29.82 g 60%
Kalsiyum 136.3 mg 14%
Demir 5.43 mg 30%
Potasyum 1598.55 mg 46%
A Vitamini 13207.63 IU 264%
B1 Vitamini 0.67 mg 45%
B2 Vitamini 2.53 mg 149%
B3 Vitamini 1.91 mg 10%
B6 Vitamini 15.05 mg 753%
E Vitamini 5.09 mg 17%
K Vitamini 1.03 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.