# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Dana Kıyma | 200 Gram |
2 | Enginar | 6 Adet |
3 | Pirinç | 2 Yemek Kaşığı |
4 | Kuru Soğan | 1 Adet |
5 | Arpacık Soğan | 10 Adet |
6 | Havuç | 2 Adet |
7 | Sıvı Yağ | 2 Yemek Kaşığı |
8 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
9 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
10 | Dereotu | 0.5 Demet |
11 | Limon | 2 Yemek Kaşığı |
Yaşmaklı Enginar Dolması Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın.
Kıyma, tavla zarı formunda doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun.
Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun.
Yağlı kağıtla enginarı sarın.
Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğan, doğranmış havuçu sıralayın.
Enginarı da üstüne koyup, 3 burdak su ekleyin.
180 derecelik fırında 50 dakika pişirin.
Dereotuyla süsleyip servis yapın.
Kalori | 469.92 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 54.97 g | 83% |
Kolestrol | 0.44 mg | 0% |
Sodyum | 320.65 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 64.29 g | 21% |
Diyet Lifi | 4.26 mg | 14% |
Protein | 29.82 g | 60% |
Kalsiyum | 136.3 mg | 14% |
Demir | 5.43 mg | 30% |
Potasyum | 1598.55 mg | 46% |
A Vitamini | 13207.63 IU | 264% |
B1 Vitamini | 0.67 mg | 45% |
B2 Vitamini | 2.53 mg | 149% |
B3 Vitamini | 1.91 mg | 10% |
B6 Vitamini | 15.05 mg | 753% |
E Vitamini | 5.09 mg | 17% |
K Vitamini | 1.03 µg | 0% |