1
Yapılışı:
Elmalar soyulup renedelenir ve şekerle birlikte suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Biraz soğuduktan sonra içerisine bisküviler küçük parçalar halinde kırılarak ilave edilir.Tarçın , arzuya göre fındık ya da ceviz de eklendikten sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve servis tabağına dizilir.
Sosu için bir tencerede un, şeker, kakao ve süt karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Vanilya da ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır.
Daha önceden hazırlanmış olan elmalı topların üzerine bu sos düzgünce yayılır. Buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
2744.53 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
120.48 g |
183% |
Kolestrol |
127.5 mg |
43% |
Sodyum |
892.63 mg |
37% |
Toplam Karbonhidrat |
356.69 g |
119% |
Diyet Lifi |
0.84 mg |
3% |
Protein |
53.88 g |
108% |
Kalsiyum |
55.21 mg |
6% |
Demir |
0.05 mg |
0% |
Potasyum |
199.92 mg |
6% |
A Vitamini |
243.05 IU |
5% |
B6 Vitamini |
0.25 mg |
13% |
E Vitamini |
0.13 mg |
0% |
K Vitamini |
0.2 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.