Yag Mantisi - COOK Tüketici Ürünleri

Yag Mantisi

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Öğle Yemeği
  • Kalori: 6954 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yoğurt 250 Gram
2 Tam Buğday Unu 600 Gram
3 Deniz Tuzu 2 Tatlı Kaşığı
4 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
5 Nane 1 Tutam
6 Karabiber 1 Tutam
7 Maydanoz 3 Dal
8 Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
9 Tereyağ 2 Yemek Kaşığı
10 Dana Kıyma 250 Gram
11 Sarımsak 2 Diş
12 Soğan 1 Adet
13 Maden Suyu 200 Mililitre
14 Domates Salcası 2 Yemek Kaşığı
15 Yaş Maya (adet/küp) 0.5 Adet
16 İnek Sütü 100 Mililitre
17 Sıvı Yağ 1 Fincan
18 Sıvı Yağ 2 Su Bardağı

Yapım Aşamaları

1

un maden suyu ,tuz ve yas maya ,süt ve sivi yagi karistirip cicik bir hamur yogurun ve üzerini örterek yarim saat dinlendirin.Hamur kabarince avuc ici kadar büyük bir beze acin .Kiymayi ,ince kiyilmis maydonoz ,kücük dogranmis sogan ,karabiber nane ve pul biberi harmanlayin .sonra actiginiz büyük bezeye uc santim araliklarla ceviz büyüklügünde harc yerlestirin sonra ayni büyük bezeden bir tane daha acip üzerine kapatin .Bir cay bardagi yardimiyila bastirarark kesin ve yuvarlak parcalar elde edin .Bunlari kizgin yagda hizli bir sekilde iki tarafli kizartin .Üzerine tereyaginda yakilan domaten sosundan gezdirip sarimsakli yogurtla sicak servis yapin ..pisirme ve hazirlama suresi sanirim bir saati buluyor..

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 869.30 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 507.95 g 770%
Katı Yağ 1.09 g 5%
Kolestrol 6.74 mg 2%
Sodyum 279.21 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 58.58 g 20%
Diyet Lifi 9.21 mg 31%
Protein 19.04 g 38%
Kalsiyum 86.8 mg 9%
Demir 3.3 mg 18%
Potasyum 375.57 mg 11%
A Vitamini 276.41 IU 6%
B3 Vitamini 0.11 mg 1%
B6 Vitamini 1.25 mg 63%
E Vitamini 24.24 mg 81%
K Vitamini 13.04 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.