Vişneli Yaprak Sarma - COOK Tüketici Ürünleri

Vişneli Yaprak Sarma

  • Kaç Kişilik: 12
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3089 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1 Su Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
3 Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
4 Kuş Üzümü 1 Çorba Kaşığı
5 Baldo Pirinç 1 Su Bardağı
6 Soğan 4 Adet
7 Asma Yaprağı 0.5 Kilogram
8 Dolmalık Fıstık 1 Çorba Kaşığı
9 Vişne Suyu 2 Su Bardağı
10 Vişne 200 Gram

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Zeytinyağının yarısı tencereye koyun, ince kıyılmış soğanlari atin. Yumuşamaya başlayınca fıstık ve üzüm ekleyin. Pirinci ekleyin kavurun. 5 dakika sonra tuz, karabiber, vişnenin yarısı ve 1 su bardağı vişne suyu katın. Ateşi kapatin. Kapaklı olarak 20 dakika dinlendirin. Taze asma yaprakları sıcak suda 2-3 dakika tutun ve çıkarın. Sonra damarlı kısım üste gelecek şekilde tabağa yayın, 1 tatlı kaşığı kadar iç koyun, sağdan soldan kapattıktan sonra rulo yapın.

2

Pişirme: Tencereye dizin. Üzerine kalan zeytinyağı, 1 baradak vişne suyu ve kalan vişneleri koyun. Bir tabak kapatın, sonra kapağı kapatın. Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp süsleyin. Afiyet olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 257.45 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 17.1 g 26%
Kolestrol 0.16 mg 0%
Sodyum 164.98 mg 7%
Toplam Karbonhidrat 21.45 g 7%
Diyet Lifi 0.25 mg 1%
Protein 5.82 g 12%
Kalsiyum 4.67 mg 0%
Demir 0.68 mg 4%
Potasyum 242.6 mg 7%
A Vitamini 965 IU 19%
B3 Vitamini 0.58 mg 3%
B6 Vitamini 5.35 mg 268%
E Vitamini 3.4 mg 11%
K Vitamini 1.68 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.