Uludağ Usulü Patates - COOK Tüketici Ürünleri

Uludağ Usulü Patates

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 4659 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 25 dk / 20 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Margarin 100 Gram
2 Patates 5 Adet
3 Soğan 1 Adet
4 Mayonez 0.5 Su Bardağı
5 Tatlı Mısır 1 Su Bardağı
6 Yeşil Zeytin 7 Adet
7 Ketçap 0.5 Su Bardağı
8 Taze Kaşar 1 Su Bardağı
9 Çörek Otu 1 Çay Bardağı

Yapım Aşamaları

1

Uludağ Usulü Patetes İlk olarak patateslerin kabuklarını güzelce soyarak ortadan ikiye ayırın. Yarım patateslerin ortasını kaşıkla güzelce oyun. İçinden çıkan küçük patates parçalarını da küçük bir şekilde keserek yağda iyice kızartın.

2

Büyükçe bir kasenin içinde mayonez, ketçap, incecik doğranmış olan soğan, mısır, yeşil zeytini ve kızarttığınız patates parçalarını da karıştırın.

3

Oyulmuş olan patatesleri de tavada biraz margarin ile çevirerek güzelce kızartın.

4

Kızarmış olan patatesleri fırın kabına dizerek içine hazırladığınız iç harcını da bölüştürün. Üstüne rendelenmiş olan kaşar ve dereotu serperek önceden 180 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyene dek pişirin. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1164.99 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 96.28 g 146%
Katı Yağ 3.8 g 19%
Doymamış Yağ 3.73 g 37%
Kolestrol 9.71 mg 3%
Sodyum 363.1 mg 15%
Toplam Karbonhidrat 43.91 g 15%
Diyet Lifi 2.08 mg 7%
Protein 20.89 g 42%
Kalsiyum 690.18 mg 69%
Demir 4.77 mg 27%
Potasyum 822.94 mg 24%
A Vitamini 1378.01 IU 28%
B1 Vitamini 0.05 mg 3%
B2 Vitamini 0.05 mg 3%
B3 Vitamini 1.96 mg 10%
B6 Vitamini 2.68 mg 134%
B12 Vitamini 0.75 µg 0%
E Vitamini 4.51 mg 15%
K Vitamini 0.02 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.