# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Margarin | 100 Gram |
2 | Patates | 5 Adet |
3 | Soğan | 1 Adet |
4 | Mayonez | 0.5 Su Bardağı |
5 | Tatlı Mısır | 1 Su Bardağı |
6 | Yeşil Zeytin | 7 Adet |
7 | Ketçap | 0.5 Su Bardağı |
8 | Taze Kaşar | 1 Su Bardağı |
9 | Çörek Otu | 1 Çay Bardağı |
Uludağ Usulü Patetes İlk olarak patateslerin kabuklarını güzelce soyarak ortadan ikiye ayırın. Yarım patateslerin ortasını kaşıkla güzelce oyun. İçinden çıkan küçük patates parçalarını da küçük bir şekilde keserek yağda iyice kızartın.
Büyükçe bir kasenin içinde mayonez, ketçap, incecik doğranmış olan soğan, mısır, yeşil zeytini ve kızarttığınız patates parçalarını da karıştırın.
Oyulmuş olan patatesleri de tavada biraz margarin ile çevirerek güzelce kızartın.
Kızarmış olan patatesleri fırın kabına dizerek içine hazırladığınız iç harcını da bölüştürün. Üstüne rendelenmiş olan kaşar ve dereotu serperek önceden 180 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyene dek pişirin. Afiyet olsun.
Kalori | 1164.99 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 96.28 g | 146% |
Katı Yağ | 3.8 g | 19% |
Doymamış Yağ | 3.73 g | 37% |
Kolestrol | 9.71 mg | 3% |
Sodyum | 363.1 mg | 15% |
Toplam Karbonhidrat | 43.91 g | 15% |
Diyet Lifi | 2.08 mg | 7% |
Protein | 20.89 g | 42% |
Kalsiyum | 690.18 mg | 69% |
Demir | 4.77 mg | 27% |
Potasyum | 822.94 mg | 24% |
A Vitamini | 1378.01 IU | 28% |
B1 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B3 Vitamini | 1.96 mg | 10% |
B6 Vitamini | 2.68 mg | 134% |
B12 Vitamini | 0.75 µg | 0% |
E Vitamini | 4.51 mg | 15% |
K Vitamini | 0.02 µg | 0% |