# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 4 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
3 | Su | 270 Mililitre |
4 | Tereyağ | 40 Gram |
5 | Çiçek Balı | 1 Yemek Kaşığı |
6 | İnstant Kuru Maya (gram) | 10 Gram |
7 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Hazırlama: 1 paket instant maya (10 gram) ile unu yoğurma kabına alıp harmanlayın. Balı ılık suyun içine ekleyip karıştırın ve una ekleyin. Eritilmiş tereyağ ve tuzu ilave edip 5 dakika yoğurun. Üzerini, gıda ile temas edebileceğinden COOK Polietilen streç film ile örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru tezgah üzerine alarak havasını çıkartarak tekrar yoğurun.
Pişirme: Baton kalıbınızı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Üzerine un serpiştirip 220 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp servise sunun. Afiyet Olsun.......
Kalori | 2662.20 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 25.4 g | 38% |
Katı Yağ | 13.72 g | 69% |
Kolestrol | 42.4 mg | 14% |
Sodyum | 2134.1 mg | 89% |
Toplam Karbonhidrat | 92.14 g | 31% |
Diyet Lifi | 0.02 mg | 0% |
Protein | 85.05 g | 170% |
Kalsiyum | 29.73 mg | 3% |
Demir | 9.7 mg | 54% |
Potasyum | 34.03 mg | 1% |
A Vitamini | 679.2 IU | 14% |
E Vitamini | 0.68 mg | 2% |