
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Un | 4 Su Bardağı |
| 2 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
| 3 | Su | 270 Mililitre |
| 4 | Tereyağ | 40 Gram |
| 5 | Çiçek Balı | 1 Yemek Kaşığı |
| 6 | İnstant Kuru Maya (gram) | 10 Gram |
| 7 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Hazırlama: 1 paket instant maya (10 gram) ile unu yoğurma kabına alıp harmanlayın. Balı ılık suyun içine ekleyip karıştırın ve una ekleyin. Eritilmiş tereyağ ve tuzu ilave edip 5 dakika yoğurun. Üzerini, gıda ile temas edebileceğinden COOK Polietilen streç film ile örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru tezgah üzerine alarak havasını çıkartarak tekrar yoğurun.
Pişirme: Baton kalıbınızı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Üzerine un serpiştirip 220 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp servise sunun. Afiyet Olsun.......
| Kalori | 2662.20 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 25.4 g | 38% |
| Katı Yağ | 13.72 g | 69% |
| Kolestrol | 42.4 mg | 14% |
| Sodyum | 2134.1 mg | 89% |
| Toplam Karbonhidrat | 92.14 g | 31% |
| Diyet Lifi | 0.02 mg | 0% |
| Protein | 85.05 g | 170% |
| Kalsiyum | 29.73 mg | 3% |
| Demir | 9.7 mg | 54% |
| Potasyum | 34.03 mg | 1% |
| A Vitamini | 679.2 IU | 14% |
| E Vitamini | 0.68 mg | 2% |