1
Önce geniş bir kabın içine unu koyun, içine tuz ve karabiber karıştırın. Dil balıklarını bu unlu karışım içinde her taraflarının iyice una bulanmasını sağlayın. Kızartırkan topaklanmaması için fazla unu silkeleyin.
Tavayı ısıtın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tereyağı ekleyin. Balıkların her iki tarafını da 5 dakika kadar kızartın. Kızartırken balıkları kurutmadan pişirin. Balıklar kızardıktan sonra bir tabağa alın, tavadaki fazla yağı dökün ve bir peçete ile tavayı temizleyin. Tereyağını tavaya koyup eritin, limon suyunu ve kıyılmış maydanozları da ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız bu tereyağlı sosu balıkların üzerine dökün. Yanında haşlanmış patates ile servis edin. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
370.22 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
10 g |
15% |
Katı Yağ |
4.3 g |
22% |
Kolestrol |
157.25 mg |
52% |
Sodyum |
624.87 mg |
26% |
Toplam Karbonhidrat |
1.8 g |
1% |
Diyet Lifi |
0.14 mg |
0% |
Protein |
58.02 g |
116% |
Kalsiyum |
69.38 mg |
7% |
Demir |
1.83 mg |
10% |
Potasyum |
19.44 mg |
1% |
A Vitamini |
650.68 IU |
13% |
B6 Vitamini |
0.6 mg |
30% |
B12 Vitamini |
4.5 µg |
0% |
E Vitamini |
1.73 mg |
6% |
K Vitamini |
67.27 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.