# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Levrek | 2 Adet |
2 | Un | 3 Çorba Kaşığı |
3 | Margarin | 60 Gram |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
5 | Karabiber | 1.5 Tatlı Kaşığı |
6 | Soğan | 150 Gram |
7 | Domates | 250 Gram |
8 | Badem | 50 Gram |
9 | Patates | 400 Gram |
10 | Maydanoz | 1.5 Demet |
11 | Su | 2.5 Su Bardağı |
12 | Defne Yaprağı | 1 Adet |
13 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Tencerede Levrek Tencerenin içinde 30 gram margarini eritin. Daha sonra ayrı bir tabağın içinde un ve tuzu karıştırın. (Karışımın içine isterseniz pul biber, kekik gibi baharatlar da koyabilirsiniz.)
Balıkları un ve tuz karışımına buladıktan sonra, eritilen yağın içinde hem ön hem arka olmak üzere 3’er dakikadan kızartın.
Balıklar kızarırken soyulmuş domatesin çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın.
Diğer tencerenin altını yakın ve kalan margarini ekleyip eritin. İçine daha önceden doğranmış olan soğan ve bademi ekleyin, soğanların rengi açılıncaya kadar kavurduktan sonra üzerine balıkları ekleyin, balıkların üzerine doğranmış domatesleri ekleyin ve üzerinde karabiber gezdirin.
Daha sonra doğranmış maydanozları, patatesleri ve defne yaprağını üzerine ekleyin.
Bir bardak su da ilave ettikten sonra tencerenin üzerine kesilmiş olan yağlı kağıdı koyun, 10-15 dakika pişirdikten sonra servise hazırdır, afiyet olsun.
Kalori | 546.32 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 25.19 g | 38% |
Katı Yağ | 2.71 g | 14% |
Doymamış Yağ | 2.24 g | 22% |
Kolestrol | 0.21 mg | 0% |
Sodyum | 664.83 mg | 28% |
Toplam Karbonhidrat | 47.22 g | 16% |
Diyet Lifi | 1.98 mg | 7% |
Protein | 33.28 g | 67% |
Kalsiyum | 105.43 mg | 11% |
Demir | 4.59 mg | 26% |
Potasyum | 697.42 mg | 20% |
A Vitamini | 3549.61 IU | 71% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B3 Vitamini | 1.02 mg | 5% |
B6 Vitamini | 2.8 mg | 140% |
E Vitamini | 3.95 mg | 13% |
K Vitamini | 413.09 µg | 1% |