Tel Kadayıflı Tatlı - COOK Tüketici Ürünleri

Tel Kadayıflı Tatlı

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 2190 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 2 Çorba Kaşığı
2 Toz Şeker 0.5 Su Bardağı
3 Toz Şeker 1 Su Bardağı
4 Tereyağ 3 Çorba Kaşığı
5 Krem şanti 1 Paket
6 Çiğ Tel Kadayıf 250 Gram
7 Mısır Nişastası 2 Çorba Kaşığı
8 İnek Sütü 1 Litre

Yapım Aşamaları

1

bir bardak süt ayırın kalan süt nişasta ve unu karıştırıp mukallebi pişirin.ayırdığınız bir bardak süt ile krem şantiyi çırpın.muhalebi soğuyunca krem şantide içine katıp,birlikte karıştırın.bu arada küçük bir tavada küçük ufalanmış kadayıfı yağ ve şeker ile birlikte kavrulup,tepsiye yarısını yayın.muhallebiyi üzerine dökün.kalan kadayıfı da üzerine dökün .afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 438.14 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 11.71 g 18%
Katı Yağ 2.06 g 10%
Kolestrol 6.36 mg 2%
Sodyum 125.6 mg 5%
Toplam Karbonhidrat 75.6 g 25%
Protein 7.75 g 16%
Kalsiyum 243.48 mg 24%
Demir 0.07 mg 0%
Potasyum 308.26 mg 9%
A Vitamini 353.88 IU 7%
E Vitamini 0.1 mg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.