Tavuklu Muska Böreği - COOK Tüketici Ürünleri

Tavuklu Muska Böreği

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 3457 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yoğurt 1 Su Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Tereyağ 1 Çorba Kaşığı
5 Havuç 2 Adet
6 Patates 1 Adet
7 Tavuk But 3 Adet
8 Yumurta 3 Adet
9 Yufka 4 Yaprak
10 Pastörize Süt 0.5 Su Bardağı
11 Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı
12 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

İç Malzemesi: İç malzemeyi yapmak için tavuk butları bir tencerede haşlayın. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp onları da ayrı bir tencerede haşlayın. Haşlanan tavukları küçük parçalara ayırıp, havuç, bezelye ile harmanlayıp tuzunu karabiberini katın. Yufkanın sosunu hazırlamak için bir kasede yumurtaları, sütü, yoğurdu ve sıvıyağı iyice karıştırın. Önce bir yufkayı tezgahınıza serip, hazırladığınız sosu her yerine gelecek şekilde sürün, sonra diğer yufkayı da üzerine serip onu da sosladıktan sonra 8 cm aralıklarla uzun uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına hazırladığınız harcı koyun. Fındık büyüklüğünde tereyağını da ekleyip çaprazlama muska şeklinde sarın. Hepsini bu şekilde yapıp COOK yağlı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve üzerine kalan sostan sürerek, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar, yaklaşık 20 - 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun...

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 432.21 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 118.01 g 179%
Katı Yağ 0.43 g 2%
Kolestrol 4.58 mg 2%
Sodyum 278.45 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 29.67 g 10%
Diyet Lifi 0.31 mg 1%
Protein 20.05 g 40%
Kalsiyum 54.24 mg 5%
Demir 0.38 mg 2%
Potasyum 167.37 mg 5%
A Vitamini 3481.12 IU 70%
B1 Vitamini 0.02 mg 1%
B2 Vitamini 0.02 mg 1%
B3 Vitamini 0.3 mg 2%
B6 Vitamini 0.1 mg 5%
E Vitamini 5.6 mg 19%
K Vitamini 0.69 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.