1
İç Malzemesi:
İç malzemeyi yapmak için tavuk butları bir tencerede haşlayın. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp onları da ayrı bir tencerede haşlayın. Haşlanan tavukları küçük parçalara ayırıp, havuç, bezelye ile harmanlayıp tuzunu karabiberini katın.
Yufkanın sosunu hazırlamak için bir kasede yumurtaları, sütü, yoğurdu ve sıvıyağı iyice karıştırın.
Önce bir yufkayı tezgahınıza serip, hazırladığınız sosu her yerine gelecek şekilde sürün, sonra diğer yufkayı da üzerine serip onu da sosladıktan sonra 8 cm aralıklarla uzun uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına hazırladığınız harcı koyun. Fındık büyüklüğünde tereyağını da ekleyip çaprazlama muska şeklinde sarın. Hepsini bu şekilde yapıp COOK yağlı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve üzerine kalan sostan sürerek, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar, yaklaşık 20 - 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun...
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
432.21 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
118.01 g |
179% |
Katı Yağ |
0.43 g |
2% |
Kolestrol |
4.58 mg |
2% |
Sodyum |
278.45 mg |
12% |
Toplam Karbonhidrat |
29.67 g |
10% |
Diyet Lifi |
0.31 mg |
1% |
Protein |
20.05 g |
40% |
Kalsiyum |
54.24 mg |
5% |
Demir |
0.38 mg |
2% |
Potasyum |
167.37 mg |
5% |
A Vitamini |
3481.12 IU |
70% |
B1 Vitamini |
0.02 mg |
1% |
B2 Vitamini |
0.02 mg |
1% |
B3 Vitamini |
0.3 mg |
2% |
B6 Vitamini |
0.1 mg |
5% |
E Vitamini |
5.6 mg |
19% |
K Vitamini |
0.69 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.