# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
2 | Kekik | 1 Tutam |
3 | Tel Şehriye Makarna | 200 Gram |
4 | Defne Yaprağı | 1 Dal |
5 | Karanfil | 1 Diş |
6 | Tavuk Gögüs | 600 Gram |
7 | Su | 3 Su Bardağı |
8 | Tavuk Bulyon | 2 Adet |
9 | Havuç | 2 Adet |
10 | Soğan | 1 Adet |
11 | Kereviz | 2 Adet |
12 | Cook Mikrodalga Streç Film | 1 Adet |
Hazırlama: Tavuk göğsü, kereviz, soğan, havuç kesildikten sonra sıcak su, tavuk bulyon ve tuz ile mikrodalga kabınıza konur. Koku ve lezzetini vermesi için defne yaprağı, kekik, karanfil pamuklu bezden bir parçaya sarılır ve kabın içine yerleştirilir (piştikten sonra içinden çıkarılıp atılır).
Pişirme: Kabın üstü COOK Mikrodalga Streç Film ile örtülür ve fırın içine yerleştirilir. Yüksek ısıda 14 dakika daha sonra orta ısıda 25 dakika pişirilir. Şehriye çorbanın içine eklenir üstü tekrar örtülür. Orta ısıda 7 dakika daha pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin. Arzu edilirse servis yapmadan önce üstüne ince doğranmış kereviz yaprakları ile süslenir. Afiyet Olsun
Kalori | 327.35 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 15.68 g | 24% |
Katı Yağ | 0.02 g | 0% |
Kolestrol | 0.04 mg | 0% |
Sodyum | 273.17 mg | 11% |
Toplam Karbonhidrat | 32.67 g | 11% |
Diyet Lifi | 1.09 mg | 4% |
Protein | 14.51 g | 29% |
Kalsiyum | 30.31 mg | 3% |
Demir | 1.87 mg | 10% |
Potasyum | 56.65 mg | 2% |
A Vitamini | 4979.12 IU | 100% |
B1 Vitamini | 0.36 mg | 24% |
B2 Vitamini | 0.15 mg | 9% |
B3 Vitamini | 0.4 mg | 2% |
B6 Vitamini | 1.43 mg | 72% |
E Vitamini | 0.67 mg | 2% |
K Vitamini | 12.26 µg | 0% |