Tavşan Tandır - COOK Tüketici Ürünleri

Tavşan Tandır

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 7394 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Soğan 2 Adet
2 Margarin 1 Paket
3 Tavşan Eti 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Temizlenmiş tavşan 6 parçaya bölünür. Düdüklü tencerede konur, üstünü örtecek kadar su ile doldurulur ve pişirilir. Daha sonra çıkan parçalar musluk altında ovularak yıkanır. Düdüklü de yıkanır ve bu sefer 2 baş soğan soyulur, etler ve soğan düdüklüye konur 1 paket margarin ve su ilave edililr.

2

Pişirme: 40-50 dakika suyu çekene kadar pişirilir. 10-15 dakika demlemeye bırakılır ve afiyetle yenir. Pişen tavşanın yemek suyundan ayırarak daha sonra AVCI PİLAVI'nda kullanabilirsiniz. Bu tarifi sizlerle paylamam için veren Avcı arkadaşımız SAVAŞ EKTİRİCİ'ye teşekkür ederim....

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1848.66 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 203.37 g 308%
Katı Yağ 38 g 190%
Doymamış Yağ 37.25 g 373%
Kolestrol 0.13 mg 0%
Sodyum 2359.38 mg 98%
Protein 10 g 20%
Kalsiyum 7.5 mg 1%
Demir 0.56 mg 3%
Potasyum 201.25 mg 6%
A Vitamini 9490 IU 190%
B3 Vitamini 0.44 mg 2%
B6 Vitamini 4 mg 200%
E Vitamini 23.25 mg 78%
K Vitamini 0.23 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.