
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Soğan | 2 Adet |
| 2 | Margarin | 1 Paket |
| 3 | Tavşan Eti | 1 Adet |
Hazırlama: Temizlenmiş tavşan 6 parçaya bölünür. Düdüklü tencerede konur, üstünü örtecek kadar su ile doldurulur ve pişirilir. Daha sonra çıkan parçalar musluk altında ovularak yıkanır. Düdüklü de yıkanır ve bu sefer 2 baş soğan soyulur, etler ve soğan düdüklüye konur 1 paket margarin ve su ilave edililr.
Pişirme: 40-50 dakika suyu çekene kadar pişirilir. 10-15 dakika demlemeye bırakılır ve afiyetle yenir. Pişen tavşanın yemek suyundan ayırarak daha sonra AVCI PİLAVI'nda kullanabilirsiniz. Bu tarifi sizlerle paylamam için veren Avcı arkadaşımız SAVAŞ EKTİRİCİ'ye teşekkür ederim....
| Kalori | 1848.66 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 203.37 g | 308% |
| Katı Yağ | 38 g | 190% |
| Doymamış Yağ | 37.25 g | 373% |
| Kolestrol | 0.13 mg | 0% |
| Sodyum | 2359.38 mg | 98% |
| Protein | 10 g | 20% |
| Kalsiyum | 7.5 mg | 1% |
| Demir | 0.56 mg | 3% |
| Potasyum | 201.25 mg | 6% |
| A Vitamini | 9490 IU | 190% |
| B3 Vitamini | 0.44 mg | 2% |
| B6 Vitamini | 4 mg | 200% |
| E Vitamini | 23.25 mg | 78% |
| K Vitamini | 0.23 µg | 0% |