Tarhana Çorbası - COOK Tüketici Ürünleri

Tarhana Çorbası

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Öğle Yemeği
  • Kalori: 579 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 2 Tatlı Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
3 Kekik 1 Tatlı Kaşığı
4 Acı Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı
5 Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
6 Dana Kıyma 0.15 Kilogram
7 Sarımsak 2 Diş
8 Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
9 Domates Rendesi 1 Adet
10 Tarhana 4 Çorba Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

1 çay bardağı suda tarhana 10-15 dakika bekletilir. Daha sonra yağ,kıyma, baharatlar, salça ve sarımsak tencerede 1 dakika kavurulur suda bekletilen tarhana eklenir. 3 subardağı su konularak 15-20 dakika kaynatılarak pişirilir. Küçük bir tavada bir kaşık yağ ve kırmızı biber kavrulup üzerine dökülerek servis yapılır.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 144.99 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 10.72 g 16%
Katı Yağ 0.03 g 0%
Kolestrol 0.06 mg 0%
Sodyum 487.28 mg 20%
Toplam Karbonhidrat 9.42 g 3%
Diyet Lifi 0.13 mg 0%
Protein 10.78 g 22%
Kalsiyum 108.02 mg 11%
Demir 2.78 mg 15%
Potasyum 117.56 mg 3%
A Vitamini 332.8 IU 7%
B1 Vitamini 0.01 mg 1%
B2 Vitamini 0.01 mg 1%
B3 Vitamini 0.03 mg 0%
B6 Vitamini 0.08 mg 4%
E Vitamini 0.83 mg 3%
K Vitamini 2.28 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.