1
1 çay bardağı suda tarhana 10-15 dakika bekletilir.
Daha sonra yağ,kıyma, baharatlar, salça ve sarımsak tencerede 1 dakika kavurulur suda bekletilen tarhana eklenir. 3 subardağı su konularak 15-20 dakika kaynatılarak pişirilir. Küçük bir tavada bir kaşık yağ ve kırmızı biber kavrulup üzerine dökülerek servis yapılır.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
144.99 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
10.72 g |
16% |
Katı Yağ |
0.03 g |
0% |
Kolestrol |
0.06 mg |
0% |
Sodyum |
487.28 mg |
20% |
Toplam Karbonhidrat |
9.42 g |
3% |
Diyet Lifi |
0.13 mg |
0% |
Protein |
10.78 g |
22% |
Kalsiyum |
108.02 mg |
11% |
Demir |
2.78 mg |
15% |
Potasyum |
117.56 mg |
3% |
A Vitamini |
332.8 IU |
7% |
B1 Vitamini |
0.01 mg |
1% |
B2 Vitamini |
0.01 mg |
1% |
B3 Vitamini |
0.03 mg |
0% |
B6 Vitamini |
0.08 mg |
4% |
E Vitamini |
0.83 mg |
3% |
K Vitamini |
2.28 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.