# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 2 Su Bardağı |
2 | Tarçın | 1 Tatlı Kaşığı |
3 | Pudra Şekeri | 1.5 Su Bardağı |
4 | Su | 4 Yemek Kaşığı |
5 | Tereyağ | 150 Gram |
6 | Elma | 2 Adet |
7 | Ceviz | 1 Yemek Kaşığı |
8 | Yumurta | 1 Adet |
9 | Muffin Kalıbı | 1 Adet |
Elmalı için hazırlanması: Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. İçine dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edip karıştırın.
Hamurun hazırlanması: Tereyağınızı erittikten sonra içine un, pudra şekeri ekleyip karıştırın. Arzu ederseniz bu işlemi mutfak robotu ile de yapabilirsiniz. 4 yemek kaşığı soğuk su ekleyerek sert bir hamur haline getirin. Yoğurduktan sonra yarım santim kalınlığında açın. Hamur kesici ile ya da bardak ile 12 adet parça kesin ve bunları muffin kalıbınıza yerleştirin. İçlerine elmalı malzemenizden koyun. Üstlerini örtecek büyüklükte 12 adet küçük parça daha kesip üzerlerine yerleştirin, kenarlarından hafifçe bastırarak iki hamuru birbirine yapıştırın. Yumurta sarısını üzerlerine sürüp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Pişirme: Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Muffinlerinizi 15-20 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Servis yapın. Afiyet Olsun
Kalori | 263.88 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 9.11 g | 14% |
Katı Yağ | 4.29 g | 21% |
Kolestrol | 13.25 mg | 4% |
Sodyum | 73.67 mg | 3% |
Toplam Karbonhidrat | 22.6 g | 8% |
Diyet Lifi | 0.38 mg | 1% |
Protein | 6.94 g | 14% |
Kalsiyum | 8.03 mg | 1% |
Demir | 0.17 mg | 1% |
Potasyum | 44.71 mg | 1% |
A Vitamini | 220.27 IU | 4% |
E Vitamini | 0.22 mg | 1% |