1
Sütü kaynatın, pirinç ununu az suyla karıştırıp şekerle beraber süte ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kullanacağınız tepsiyi az yağlayıp pudra şekeri serpin, karışımı bu tepsiye dökün. Altının kahverengi olması için tepsiyi ocak üzerinde döndürerek muhallebiyi kızartın. Kullandığınız tepsi büyüklüğündeki başka bir tepsiyi soğuk su ile doldurmuş olun; kızaran muhallebi tepsisini buna batırın. Kazandibi tepsiden kolayca sıyrılacaktır. Soğuduğu vakit tatlıyı karelere bölün, spatula kullanarak kaldırın tabağa katlayarak yerleştirin. Böylece kazan dibinin yanık kısmı da üstte olacak.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
1069.30 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
35.73 g |
54% |
Sodyum |
861.97 mg |
36% |
Toplam Karbonhidrat |
154.71 g |
52% |
Diyet Lifi |
0.2 mg |
1% |
Protein |
32.45 g |
65% |
Kalsiyum |
947.41 mg |
95% |
Demir |
0.55 mg |
3% |
Potasyum |
679.24 mg |
19% |
A Vitamini |
720.5 IU |
14% |
B6 Vitamini |
0.33 mg |
17% |
B12 Vitamini |
3 µg |
0% |
E Vitamini |
0.01 mg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.