1
Islatmış olduğunuz pirinci süzüp, bol suda yıkayınız.
Suyunu süzerek başka kaba alınız.
Bir tencerede tereyağı, orta ateşte kızdırınız. Süzülmüş pirinci tencereye koyup 3-4 dakika, sürekli karıştırarak kavurunuz. Tuzu ve et suyunü ekleyerek önce harlı, sonra orta ateşte 20 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, kapağını açınız. Pilavın üstünü temiz bir bezle kapatıp, dinlenmesi için 15-20 dakika bekletiniz.
Bu arada küçük bir tavada zeytinyağın yarısını, orta ateşte kızdırınız.
Kabukları alacalı soyulup iri küp biçimi doğranarak tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları hafifçe unlayıp, yağda kızartınız. Kızarmış patlıcanları bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkarıp, fazla yağlarını süzdürünüz. (Tavayı ateşten alınız.)
Orta boy bir kapta kıyma, yumurta, bayat ekmek içi, biber ve tuzu karıştırıp, yoğurunuz. Karışımdan fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, kalan unla hafifçe unlayınız.
Tavayı yeniden orta ateşe oturtup, gerekiyorsa kalan 1/2 su bardağı zeytinyağdan ekleyerek, içindeki yağı kızdırınız. Köfteleri koyup, 3-4 dakika kızartınız. Kızarmış köfteleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkarıp, fazla yağlarını süzdürünüz. (Tavayı ateşten alınız.)
Kalan zeytinyağı bir tencereye koyup, orta ateşte kızdınnız. Kabukları soyulmuş bademleri katıp 3-4 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurduktan sonra, domatesi ekleyip 3-4 dakika daha, sık sık kanştırarak kavurunuz. Köfteleri katıp 1 dakika kadar ısıttıktan sonra, demlenmiş pilavı ekleyiniz. Patlıcanları da katıp, bir kaç kez karıştırdıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.