1
Önce bir tencerede kıymayı kavurup, sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Karışıma karabiber, tuz, pulbiber ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Diğer tarafta 1 yufkayı tezgahınıza açıp, sıvıyağ ve su karışımını bir fırça yardımıyla yufkanın her tarafını yağlayın. Yufkayı 5 eşit parçaya kesin ve kesilen her bir parçanın geniş kenarına hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak rulo yapın. Yaptığınız ruloları tekrar kendi etrafında döndürerek sarıp, COOK Yağlı Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize dizin. Diğer yufkaları da bu şekilde tamamladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Salçayı sıcak suyla çözüp tavada biraz pişirin. Üst sosu olarak tavada tereyağını eritip içine pulbiber ilave edip karıştırın. Mantıları servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı sos, tereyağ ve nane ile servis yapın. Afiyet olsun :)))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
334.38 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
68.14 g |
103% |
Katı Yağ |
1.3 g |
7% |
Kolestrol |
4.01 mg |
1% |
Sodyum |
236.37 mg |
10% |
Toplam Karbonhidrat |
29.5 g |
10% |
Diyet Lifi |
0.22 mg |
1% |
Protein |
21.11 g |
42% |
Kalsiyum |
121.07 mg |
12% |
Demir |
0.59 mg |
3% |
Potasyum |
182.25 mg |
5% |
A Vitamini |
617.23 IU |
12% |
B3 Vitamini |
0.11 mg |
1% |
B6 Vitamini |
1.11 mg |
56% |
B12 Vitamini |
0.23 µg |
0% |
E Vitamini |
2.92 mg |
10% |
K Vitamini |
68.92 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.