Soslu Biftek - COOK Tüketici Ürünleri

Soslu Biftek

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Fransız Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2810 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 60 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
2 Su 1 Su Bardağı
3 Dana Kontrfile 1 Kilogram
4 Margarin 2 Çorba Kaşığı
5 Krema 100 Gram
6 Mısır Nişastası 1 Çorba Kaşığı
7 Tane Karabiber 2 Adet
8 Muskat Cevizi 1 Adet
9 Sıvı Yağ 2 Çorba Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Bir tencerede yağı kızdırıp, inceltilmiş ve hafif ezilmiş etleri mühürleyelim. Yani, hızlı bir şekilde kızartalım ki et suyunu bırakıp sertleşmesin. Bu işlemi ister teflon tavada yapın. İster düdüklü tencerede.Azar azar kızarttığımız etleri düdüklü tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım. Tencereyi kapatıp 20 dakika pişirelim. Etler hem pişsin, hem de dağılmasın. Zaman ayarını tencerenize göre yapabilirsiniz. Piştikten sonra, fırınlanacak ve servis yapılacak bir tepsiye spatul yardımı ile etleri düzgünce alalım. Tencerenin içinde kalan et suyuna iki çay kaşığı limon suyu, nişasta, rendelenmiş muskat tuz karabiber ve krema ilave edilip bir iki taşım kaynatalım. Hafif koyulaşmış bu sosu etin üzerine dökelim. 250 derece fırında et ve sos bir kaç taşım kaynasın tatları birbirlerine kaynaşsın. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 468.43 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 63.92 g 97%
Katı Yağ 2.77 g 14%
Doymamış Yağ 0.5 g 5%
Kolestrol 22.17 mg 7%
Sodyum 226.12 mg 9%
Toplam Karbonhidrat 29.11 g 10%
Diyet Lifi 0.1 mg 0%
Protein 38.51 g 77%
Kalsiyum 202.6 mg 20%
Demir 12.09 mg 67%
Potasyum 551.93 mg 16%
A Vitamini 465.83 IU 9%
B6 Vitamini 0.13 mg 7%
E Vitamini 1.76 mg 6%
K Vitamini 68.36 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.