1
Bir tencerede yağı kızdırıp, inceltilmiş ve hafif ezilmiş etleri mühürleyelim. Yani,
hızlı bir şekilde kızartalım ki et suyunu bırakıp sertleşmesin. Bu işlemi ister teflon tavada yapın. İster düdüklü tencerede.Azar azar kızarttığımız etleri düdüklü tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım. Tencereyi kapatıp 20 dakika pişirelim. Etler hem pişsin, hem de dağılmasın. Zaman ayarını tencerenize göre yapabilirsiniz. Piştikten sonra, fırınlanacak ve servis yapılacak
bir tepsiye spatul yardımı ile etleri düzgünce alalım. Tencerenin içinde kalan et suyuna iki çay kaşığı limon suyu, nişasta, rendelenmiş muskat tuz karabiber ve krema ilave edilip bir iki taşım kaynatalım. Hafif koyulaşmış bu sosu etin üzerine dökelim. 250 derece fırında et ve sos bir kaç taşım kaynasın tatları birbirlerine kaynaşsın. Afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
468.43 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
63.92 g |
97% |
Katı Yağ |
2.77 g |
14% |
Doymamış Yağ |
0.5 g |
5% |
Kolestrol |
22.17 mg |
7% |
Sodyum |
226.12 mg |
9% |
Toplam Karbonhidrat |
29.11 g |
10% |
Diyet Lifi |
0.1 mg |
0% |
Protein |
38.51 g |
77% |
Kalsiyum |
202.6 mg |
20% |
Demir |
12.09 mg |
67% |
Potasyum |
551.93 mg |
16% |
A Vitamini |
465.83 IU |
9% |
B6 Vitamini |
0.13 mg |
7% |
E Vitamini |
1.76 mg |
6% |
K Vitamini |
68.36 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.