
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | 2 Diş | |
| 2 | Domates | 4 Adet |
| 3 | Ayçiçek Yağı | 5 Çorba Kaşığı |
| 4 | Sofra Tuzu | 1.5 Tatlı Kaşığı |
| 5 | Fiyonk Makarna | 1 Paket |
| 6 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
| 7 | Soğan | 1 Adet |
| 8 | Biber Salçası | 1 Tatlı Kaşığı |
| 9 | Sosis | 5 Adet |
1 Makarna, tuzlu bol suda haşlanır. Makarna pişince ocak kapatılır ve üzerine 1 su bardağı soğuk su konur, süzülür.
2 Diğer taraftan soğan çok ince doğranır, kavrulur, soğan pembe renk alınca ince doğranmış sosisler eklenir.
3 Sosislerin pişmesine yakın dövülmüş sarımsak, biber salçası, rendelemiş domates, tuz ve karabiber eklenir.
4 Domateslerin rengi değişene kadar pişirilir. Bu şekilde makarnanın sosisli sosu hazırlanmış olur.
5 Suyu süzülmüş makarna, sosisli karışıma eklenir, çok kısık ateşte 5 – 10 dakika birlikte pişirilir.
6 Sıcak olarak servis yapılır.
| Kalori | 1135.34 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 114.95 g | 174% |
| Katı Yağ | 15.73 g | 79% |
| Doymamış Yağ | 2.5 g | 25% |
| Kolestrol | 86.67 mg | 29% |
| Sodyum | 1435.71 mg | 60% |
| Toplam Karbonhidrat | 130.95 g | 44% |
| Diyet Lifi | 0.17 mg | 1% |
| Protein | 38.62 g | 77% |
| Kalsiyum | 28.59 mg | 3% |
| Demir | 7.2 mg | 40% |
| Potasyum | 509.52 mg | 15% |
| A Vitamini | 1057.5 IU | 21% |
| B1 Vitamini | 1.7 mg | 113% |
| B2 Vitamini | 0.7 mg | 41% |
| B3 Vitamini | 0.23 mg | 1% |
| B6 Vitamini | 1.62 mg | 81% |
| E Vitamini | 5.24 mg | 17% |
| K Vitamini | 2.87 µg | 0% |